Blog

Fijn thuiswerken: 6 persoonlijke tips van Hearst Create

Nederland werkt massaal thuis. Zo ook Hearst Create. En we worden er steeds handiger in. Krijg een kijkje in de keuken van het team. Ter inspiratie onze persoonlijke tips die het thuiswerken ten goede doen.

Tip 1: Het opruimritueel van Loes Evers, Content Lead
“Grote kans dat een deel van jullie – net als ik – geen aparte werkkamer heeft. Dat kan best onrustig voelen. Voordat ik ’s ochtends start met werken, ruim ik de slaapkamer (in mijn geval) op: ik maak onder meer het bed mooi strak op, zet de wasmand uit het zicht en leg de stapel boeken recht. Dit ritueel helpt me om rust in de ruimte te creëren.”

Tip 2: Blijf bewegen van Lisa Slotemaker, Content Producer
“Houd je normale werkdagritme aan. Sta dus op tijd op en kruip niet direct achter je laptop, maar trakteer jezelf eerst op een goed ontbijtje en doe een digitale work-out (als vervanging van je fietstocht naar kantoor bijvoorbeeld). Je kunt óók een pauze inlassen tijdens je ‘normale’ koffiemoment, om vervolgens buiten – in rustig gebied – een rondje te wandelen.”

Tip 3: Denk aan leuke dingen van Marieke Verhoeven, Senior Editor
“Merk je dat je gespannen bent? Doe of denk dan aan iets waar je blij van wordt. Zet bijvoorbeeld je favoriete nummer op, of schrijf op waar je dankbaar voor bent. En hoe moeilijk ook: beperk je nieuws-intake tot een paar momenten per dag, zoals één keer ’s ochtends, tijdens de lunch en tijdens het avondjournaal.”

Tip 4: Thuiswerken met kids van Karon Lastdrager, Art Director
“Het is best lastig werken als er ook een kind (of twee) hulp nodig heeft bij zijn schoolwerk. Daarom kies ik ervoor om deels ’s avonds, zodra de kinderen op bed liggen, mijn eigen laptop open te klappen. Dan kan ik in alle rust aan de slag. Verder maak ik een dagelijks schema: hierop kunnen mijn kinderen taakjes met stift afvinken. Of we ons er altijd aan houden? Nee, en dat is niet erg, maar we doen ons best.”

Tip 5: Waag je aan iets nieuws van Emma van Egmond, Content Producer
“Blijf ook thuis geïnspireerd en gemotiveerd door jezelf, naast je werk, uit te dagen om nieuwe dingen te leren. Dit is het moment! Het kan iets ‘groots’ zijn, zoals een nieuwe taal onder de knie krijgen, maar óók iets ‘kleins’, zoals jezelf wat vaardiger maken in een bepaalde tool, zoals Adobe Photoshop, via online tutorials. Zelf werk ik nu via de app Duolingo (aanrader!) een kwartier per dag aan mijn Spaans. Zo behoud je een positieve spirit in deze thuiswerkperiode en verrijk je je kennis.”

Tip 6: Ontwikkel vergaderdiscipline van Alexandra de Jong, Content Director
“Ellie Lust had het in Wie Is De Mol? zo mooi over etherdiscipline. Afgelopen week moest ik vaak aan haar woorden terugdenken. Want wat was het een digitaal kippenhok tijdens de eerste online meetings – compleet met kakelende kinderkipjes op de achtergrond. Zorg daarom voor een goede vergaderdiscipline: maak een agenda, deel die met je team en regisseer de meeting strak. Zorg dat iedereen die niet aan het woord is zijn computer op mute zet, laat elkaar uitpraten en steek je hand op als je iets wilt zeggen (of roep je naam als je niet met video belt). Houd het verder kort en bondig, want online vergaderen vergt meer concentratie. Succes met thuiswerken!